Beauty | Make-up tips voor de perfecte wenkbrauwen

Bijgewerkt op: 11 apr

 
 
 

Ohhhh, ik kan me nog goed herinneren – voor ik powder brows liet zetten – wat voor klusje de wenkbrauwen konden zijn om iedere dag mooi in vorm te krijgen. Zeker wanneer je van jezelf niet zo gezegend bent met een mooie volle bos haartjes of een duidelijke vorm (of wanneer je ooit last had van ‘plukwoede’ waardoor er geen haartjes meer terug groeiden.. *kuch*). En dat terwijl wenkbrauwen echt heel erg veel kunnen doen voor je gezicht; ze omlijsten je ogen en bepalen voor een groot gedeelte je expressie. Gelukkig zijn er een aantal tips & tricks te delen waardoor je in no time de perfecte wenkbrauwen creëert. Let’s go!

 
 
 

De vorm van je wenkbrauwen

 

Misschien wel het meest belangrijke bij het in model brengen van je wenkbrauwen, is de vorm. Een meer hoekige wenkbrauw staat vaak wat strenger en zakelijker, een iets rechtere of subtiel ronde vorm staat wat zachter en er zijn zelfs kleine trucjes die je wenkbrauwen optisch kunnen liften of een droevige blik een andere uitdrukking of meer expressie kunnen geven.

Er zijn een aantal ‘regels’ waar je eens mee zou kunnen spelen:

– heb je een rechthoekig en meer langwerpig gezicht, dan staan vaak de wat rechtere wenkbrauw heel mooi – heb je een gezicht met meer rondingen, dan kan een iets hoger aangezette wenkbrauw met een subtiele knik net iets meer definitie en vorm geven – heb je juist wat hardere en meer vierkante lijnen in je gezicht, kies dan voor een zachtere en rondere vorm.

Gelukkig is de meer natuurlijke wenkbrauw al langere tijd helemaal on trend, maar je zal merken dat met slechts een klein beetje epileren en bijtekenen je gezicht een heel andere uitstraling krijgt.

 
 
 
 

Wat jij mooi vindt

 

Allemaal leuk en aardig, dat er vaak over ‘regeltjes’ wordt gesproken, maar het gaat er natuurlijk vooral om dat je een wenkbrauwlook maakt waar jij je mooi bij voelt. Hou je van een zachtere look, dan is een wenkbrauwpotlood of een wenkbrauwpoeder vaak al voldoende om het één en ander net een klein beetje bij te tekenen en meer vorm te geven. Maar vind je het juist mooi om ze meer expressief bij te werken of heb je kale plekjes die ingekleurd moeten worden, dan kan je denken aan een gekleurde wenkbrauwpomade die je met een kwastje aanbrengt.

En ben je gezegend met een volle bos wenkbrauwhaartjes die je nét even wat extra’s wil geven, zoek dan naar een goede brow soap of een transparante of gekleurde wenkbrauwgel. wenkbrauw make-up . Ik zou je ook kunnen helpen hoe je het stap voor stap kan aanbrengen zodat je de deur uitloopt met mooie wenkbrauwen en het in het vervolg zelf kan doen. Make-up sessie

 

 

Stappenplan voor de perfecte wenkbrauwen

Als we het over een concreet stappenplan hebben, dan bestaat deze eigenlijk uit slechts enkele handelingen. Begin pas met de wenkbrauwen nadat je je gezichtsmake-up hebt gedaan, zodat er niet per ongeluk foundation en poeder over je precieze werkje komt. 1. Borstel de haartjes van je wenkbrauwen omhoog, dit lift gelijk optisch je blik en haal eventueel overtollige haartjes aan de onderkant weg met een pincet 2. Gebruik het kleurproduct naar keuze, zoals een wenkbrauwpotlood, wenkbrauwpoeder. Let hierbij op dat je aan het beginstuk niet te hard aanzet, zodat er een natuurlijk en soft ombre effect ontstaat van licht aan het begin naar donkerder in het staartje van je wenkbrauw 3. Borstel nogmaals zacht je wenkbrauwen door om overtollig product weg te halen en het geheel in model te brengen 4. Door eventueel een wenkbrauwgel te gebruiken breng je net wat meer definitie in je wenkbrauwen en hou je de haartjes de hele dag op hun plek.

 
 

Wat hebben je wenkbrauwen nodig om dikker te worden?

 

Elke wenkbrauw is haar dat zijn leven begint in een klein haarzakje. Om dik, sterk en donker te worden, heeft het haar ingrediënten nodig als biotine, zink, silicium, vitamine A en E. Deze zijn te vinden in natuurlijke oliën (sommige mensen gebruiken ricinusolie op de wenkbrauwen), maar de beste combinatie van ingrediënten is altijd te vinden in professionele cosmetica. Nanobrow is een wenkbrauwserum dat zo effectief werkt omdat het een aantal perfect geselecteerde hydraterende, herstellende en stimulerende groeicomponenten bevat.

 
 
 
 

Heb je na het lezen van deze blog vragen of ontvang je graag een persoonlijk advies? Neem dan zeker even contact met mij op, ik help je graag! Dat kan via e-mail info@browgarage.nl of Whatsapp 06-12855526.

 

Liefs, Angelique Stapelbroek

Terug naar blog