Angelique Stapelbroek verzorgt make-up van Maxime Meiland haar grote dag

Bijgewerkt op: 4 dec 2022

HENGELO/OEGSTGEEST – Maxime Meiland, oud-inwoonster van Hengelo Gld. zag er op haar trouwdag prachtig uit. Angelique Stapelbroek die in Hengelo Gld. woont, kreeg veel reacties over de mooie natuurlijke bruidslook die zij bij Maxime Meiland heeft mogen zetten. De contacten tussen de beide vrouwen zijn namelijk na de verhuizing van de familie Meiland naar Noordwijk, warm gebleven.

Door Liesbeth Spaansen

Angelique Stapelbroek leerde de familie Meiland kennen toen deze in Hengelo woonde. “Toen er voor een fotoshoot voor de postcodeloterij een haar- en make-upartiest nodig was om voor Maxime en Martien Meiland en Erica Renkema het haar en de make-up te verzorgen, vroeg mijn agentschap of ik dat wilde doen. Dat was voor hun lekker dichtbij”, vertelt Angelique enthousiast. “Ik ben al regelmatig in het westen van het land om haar en make-up te verzorgen bij tv-programma’s zoals Koffietijd en RTL Boulevard.” Ook is zij betrokken bij fotoshoots voor Harpers Bazar, Talkies magazine, Cole Magazine en vele andere glossy’s.

Met een achtergrond in de mode-industrie besloot Angelique, nadat ze moeder was geworden, haar baan in een boetiek op te zeggen en haar- en make-upartiest te worden. Na twee jaar won ze al - drie keer op rij - de Dutch Make-up Award!

Zo kwam zij terecht in de showbusiness en maakte vanuit haar passie voor schoonheid haar beroep. Sinds 2019 is Angelique eigenaresse van de BrowGarage in Hengelo Gld. en verzorgt ze alles op het gebied van bruidsmake-up tot wimpers en wenkbrauwen. “Ik ben zeker tien of twaalf keer bij de familie Meiland geweest voor de make-up en dat is goed bevallen. Maxime belt me sindsdien altijd zelf voor een afspraak.”

Wanneer Angelique in de stille coronaperiode een concept bedenkt voor haar en make-up om Maxime te transformeren tot model is zij direct enthousiast. “Ze zei: ‘oh ja, helemaal leuk!’. Ik werk veel samen met Mark van Westerop, hij is dit jaar voor de derde keer uitgeroepen tot ‘hairdresser of the year’. Hij heeft het haar van Maxime toen gedaan. Ze was erg enthousiast over het resultaat: ‘ik vind het goed’.” Ook transformeerden Angelique en Mark Maxime Meiland tot beroemdheden, zoals Audrey Hepburn, Brigitte Bardot en Madonna. De foto’s die van haar werden gemaakt, stonden in Beau Monde.

 

De trouwerij van Maxime Meiland en Leroy Molkenboer kwam meerdere keren ter sprake. “Maxime zei toen al: ‘als ik ooit ga trouwen, weet ik jullie te vinden’. Ze heeft woord gehouden”, is Angelique trots. “Maxime wilde een natuurlijke look, mooi, maar niet over de top. Ze gaf aan drie verschillende jurken te gaan dragen, dus de make-up moest ook eenvoudig en snel voor een andere jurk op te brengen te zijn.”

Maxime had alle vertrouwen in Angelique. “Zonder spiegel vertrouwde ze op me, ze zei: ‘je weet wat ik mooi vind, maak er iets moois van’ en dat is gelukt.” Tijdens de grote dag, zaterdag 30 juli 2022 op kasteel Oud Poelgeest in Oegstgeest, was pers (eigenlijk) niet uitgenodigd, maar er werd wél gedraaid voor Chateau Meiland. “Ik heb steeds de touch-ups gedaan. De traantjes die kwamen, moesten netjes weggewerkt worden.”

 
 
 
 
Terug naar blog