Make-up | Foundation in de winter (tips & tricks)

Bijgewerkt op: 30 jan

Niet alleen ben je in de winter vaak net even een tintje of twee lichter dan in de zomermaanden, waardoor overstappen op een andere kleur aan te raden is, ook heeft je huid vaak heel andere behoeftes in deze tijd van het jaar. Door de koudere temperaturen, lage luchtvochtigheid en de warme en droge lucht van een de radiator kan zelfs je favoriete foundation ineens niet meer mooi aanbrengen, te droog zijn, lijntjes accentueren of onprettig aanvoelen gedurende de dag. Je foundation in de winter mooi en fris laten uitzien vraagt nét wat meer aandacht..

 
 
 
 

Pas je huidverzorging aan

Ik bijna niet anders dan met dit onderwerp te starten, want een goede huidverzorging draagt zeker bij aan een mooi resultaat van je make-up. Helemaal bij de overgang naar een ander seizoen zoals nu met de winter! Zorg dat je je huid iedere dag reinigt, exfolieer regelmatig en stap over naar een vollere crème en/of voeg een huidolie toe aan je avondroutine. Op deze manier behoud of krijg je een goed gehydrateerde en verzorgde huid die velletjesvrij is en kan je zelfs in de winter een mooie en frisse glow behouden.

Een goede huidverzorging kan even wat discipline kosten om in je routine te krijgen, het is best lastig om echt fijne producten voor je huid te vinden en het kan even duren voordat je huid goed reageert op de overstap naar nieuwe producten.. maar het maakt een wereld van verschil.

 

De juiste voorbereiding

Voordat je begint met het aanbrengen van je foundation is het duidelijk dat je dit doet op een huid die gereinigd en gehydrateerd is, en vergeet ook zeker niet de dagcreme met SPF in de wintermaanden. Breng hierna een hydraterende primer aan als extra laagje huidverzorging en als hulpje om de foundation mooier aan te kunnen brengen.

 

 

 
 

De foundation aanbrengen

Mijn persoonlijke tip is, zeker bij een droge huid, de foundation direct na het aanbrengen van deze stappen aan te brengen en niet te wachten tot je huid helemaal droog is. Wanneer je huid nog iets vochtig is van de huidverzorging en eventuele primer, versmelt je foundation gemakkelijker en dit zorgt voor een natuurlijker resultaat. Je zou hiervoor ook een paar keer met een face mist over je gezicht kunnen sprayen vóór het aanbrengen van de foundation. Dit op-nog-vochtige-huid aanbrengen van een foundation maakt met mijn droge huid een groot verschil in het gemak waarmee een foundation aanbrengt en laat zelfs een drogere/mattere foundation heel natuurlijk ogen na het aanbrengen met de vingertoppen of een kwast.

Mocht je de perfecte foundation voor jouw huid al in de kast hebben staan, maar vind je hem in de winter net even iets te ‘droog’? Dan kan je eens experimenteren door een druppeltje van een verzorgende huidolie op je hand ermee te vermengen en hem daarna aan te brengen. Dit geeft vaak een verrassend mooi effect en geeft gedurende de dag een meer comfortabel huidgevoel.

 

The finishing touch

Om je foundation de hele dag mooi op z’n plek te laten zitten, kies je al snel voor het afpoederen van de make-up. Deze set je foundation, maar je krijgt vaak een droge finish waardoor die natural glow van je gezicht afgaat. Ook kan je ervoor kiezen om als allerlaatste stap (van een afstandje en met je ogen dicht) een paar spraytjes setting spray aan te brengen dan heb je wederom een extra hydraterend laagje :)

 

Hulp nodig?

Misschien heb je de behoefte aan nog meer tips en tricks voor je dagelijkse ritueel of heb je net een nieuwe haarkleur die om andere make-up vraagt of word je gewoonweg niet blij van je eigen gezicht tijdens Zoom Meetings.?

Ik kan je helpen met een 1 op 1 Privé Make-up Sessie!

 
 

Wil jij liever met een grote groep vriendinnen een workshop doen? Bijvoorbeeld een vrijgezellenfeest? Ook dat is mogelijk!

Tot maximaal 6 personen kan ik zelfs veel aandacht geven! Is de groep groter dan kom ik samen met een collega.

Stuur een Mail naar info@browgarage.nl dan kunnen we samen naar de mogelijkheden kijken.

 

Heb je na het lezen van deze blog vragen of ontvang je graag een persoonlijk advies ? Neem dan zeker even contact met mij op, ik help je graag! Dat kan via e-mail info@browgarage.nl of Whatsapp 06-12855526.

 

Liefs, Angelique Stapelbroek

Terug naar blog